Hiernamaals voor iedereen – nu en later

hiernamaals voor iedereen

Het kan niet zo zijn, dat een klein gedeelte van de mensheid gelijk heeft en de rest niet. Een hemel of een verlichting of een hogere wereld of die oneindige dimensie of dat hiernamaals is voor iedereen. Voor iedereen bereikbaar en ongeacht wat je gelooft of niet gelooft.

Als dat hiernamaals niet voor iedereen zou zijn, zou dat betekenen dat de ene mens beter is dan de andere

Of dat het ene geloof beter is dan het andere.

En als geloof of een leven na dit leven onzin is, zou het betekenen dat de mensheid zichzelf altijd voor de gek heeft gehouden – terwijl er zoveel bewijs is dat dat niet het geval is.

Het zou betekenen dat het ervaren van een hemel of een verlichting of een hogere wereld – of hoe je het ook noemt – niet voor iedereen weggelegd is, omdat de kans erg groot is dat je niet met de zogenaamd juiste manieren in aanraking komt om dat te bereiken.

Of omdat je die mogelijkheden niet hebt. Omdat je het verkeerde geloof hebt, of omdat je helemaal nergens in gelooft.

Onder je denken en onder je emoties, ben je bewustzijn op een veel dieper niveau

En dit bewustzijn is voor iedereen bereikbaar, ongeacht wat je gelooft of niet gelooft. Dit heb ik niet altijd beweerd, maar dit besef is ontstaan uit mijn eigen ervaringen.

Het is voor mij een gegeven en iets dat los staat van allerlei regels en voorschriften waar je je aan zou moeten houden en allerlei dingen die je wel of niet zou moeten doen, om dat bewustzijn te kunnen bereiken.

Het hiernamaals is altijd aanwezig, in jou en in iedereen en om je heen.

Het zou betekenen dat de één gelijk heeft en de ander niet en dat wat die ene doet, beter is dan het andere

Wat mensen doen en geloven om zoiets als oneindige vrede te vinden of contact te maken met een god, of om een soort hemel of gelukzalig hiernamaals te bereiken, dat is voor de meeste mensen puur toeval.

Puur toeval.

Je wordt ergens geboren en krijgt iets mee

Alleen de meest bevoorrechte mensen op de aardbol krijgen een kans zelf te kiezen.

Of soms worden ze zich ervan bewust dat ze iets anders zouden willen doen of geloven, maar kan en mag het niet. De keus van de mens is maar beperkt.

Dus wanneer dat ene geloof of die ene stroming en de daarbij behorende handelingen en inspanningen beter zou zijn dan al die andere, zou dat betekenen dat de rest van de mensheid nooit dat gelukkig zijn zou kunnen bereiken. 

En ik ben er van overtuigd dat dat onzin is.

Hiernamaals is er voor iedereen. Het is ook nu bereikbaar. En ook na de dood is het bereikbaar en ertussenin – contact tussen beide – leven en dood.

Je wordt geboren in een kartonnen doos naast de treinrails

Of in een ziekenhuisbed als prinses.

Misschien kan je geld uitgeven aan meditatieleraren en cursussen. Of je moet naar de voedselbank en je hebt al je inkomsten nodig voor de huur. Je bidt voor Allah of voor God of voor Brahman, of voor niets, of voor iets anders.

Het kan niet zo zijn dat de ene gelijk heeft en de ander niet.

Ik realiseer me goed dat wat ik beweer ook weer een soort van geloof is. Maar ik zeg niet dat mijn geloof beter is dan de rest, of dat ik er meer van begrijp dan anderen. Dit is gewoon hoe ik het zie. Je mag het met mij oneens zijn.

Ik ben ervan overtuigd dat het in jezelf zit – in iedereen

Hetzelfde.

Die wijsheid, die oneindige rust, dat prachtige, dat zonder-pijn, dat licht, die oneindige liefde, dat hiernamaals, dat paradijs, dat gelukkig zijn, die tevredenheid, die volmaaktheid, die liefde.

De volgende website is het bezoeken waard. Kijk even verder voordat je het aanbod voor de cursus meteen afslaat als onzin – zoals ik eerst ook deed. Die liefde zit in iedereen en het is datgene wat iedereen met elkaar verbindt.

Wat sommigen spontaan hebben gevoeld wanneer ze beweren God te hebben gezien, wat anderen ervaren na jarenlang mediteren volgens de boeddhistische beoefening, wat weer anderen ervaren in een bijna dood ervaring en wat weer anderen ervaren in andere bijzondere momenten, die met het verstand niet te verklaren zijn, dat zit volgens mij in iedereen.

Hetzelfde

Zonder iets af te doen aan jarenlange inspanningen en de ervaringen van iedereen afzonderlijk, en zonder afbreuk te doen aan de kunst van mediteren en met respect voor ieders mening en geloof of niet-geloof, wil ik beweren dat hetgeen mensen ervaren in dat soort bijzondere toestanden, hetzelfde is.

En dus ook voor iedereen bereikbaar is

Ook al zou verlichting een bewustzijnstoestand zijn die je in je leven kunt bereiken en ook al zou de hemel een plek zijn waar je naar toegaat na je dood, toch is het volgens mij hetzelfde.

De vraag of alle geloven gelijk zijn of niet, staat daar los van.

Volgens mij is de hemel ook een staat van hoger bewustzijn. Of is verlichting waar je bent als je doodgaat. En tegelijk kan je er nu al zijn. Je gaat er niet alleen heen als je doodgaat, maar het zit in je. Je bent het al.

Het

Voorbij de emoties en de lichamelijke toestanden en de gedachtes. En voorbij je geloof of niet-geloof. Je energie, je ziel. De liefde en innerlijke vrede, de goddelijkheid, de wijsheid, de hemel, hoe je het ook wil noemen.

Dat het zit in jezelf.

&

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial