In de krant actievoeren tegen hondenpoep

Foto uit de krant van een speeltuin vol met hondendrollen en het krantenartikel zelf. bij artikel: Op missie tegen hondenpoep.
In het Noordhollands Dagblad regio Westfriesland
Foto van vervolg krantenartikel 'Op missie tegen hondenpoep', met de kop 'Mag mijn kind in jouw (speel)tuin poepen?' en daarbij de foto van de speeltuin met twintig witte vlaggetjes in twintig drollen, met het spandoek 'Speeltuin-Poep-hindernisbaan'.
Speeltuin Poep- Hindernisbaan

Op missie tegen hondenpoep.

Jij ademt hondenpoep in. Je eet het ongemerkt op. Wist je dat niet? In de krant – het Noordhollands Dagblad – op de voorpagina van de regio staat hoe wij actievoeren tegen hondenpoep! Een uitgebreid Premium artikel, verspreid over twee pagina’s met twee foto’s. De inhoud kun je lezen door op de foto’s in te zoomen of door mijn andere berichten te lezen. Of als je lid bent van het Noordhollands Dagblad.

Het probleem van hondenpoep.

Hoe meer aandacht voor het probleem van hondenpoep, hoe beter. Het ligt overal en zelfs in grote hoeveelheden in speeltuinen en op speelterreinen. Je kan er ernstig ziek van worden. Niet alleen kinderen lopen grote risico’s, maar ook volwassenen.

Hondendrollen zijn gevaarlijk voor de volksgezondheid. Frans van Knapen is hoogleraar veterinaire volksgezondheid. In een artikel in het AD staat het volgende:


Het gaat vooral om de eitjes van spoelwormen. Die blijven overal liggen waar honden poepen. Mensen die deze eitjes binnenkrijgen ontwikkelen allergieën. Van Knapen schat dat ongeveer 100.000 mensen op deze manier allergisch zijn geworden.

En dan hebben we het nog helemaal niet over de schadelijke bacteriën en parasieten en schimmels. Allergieën zijn niet de enige ziektes die je van hondenpoep kunt krijgen. Het kan nog veel erger.

Hondenpoep op speelvelden en in speeltuinen is een groot probleem. Hondenpoep voor de ingang van scholen en op de stoep is natuurlijk ook een probleem. En zelfs van opgedroogde poep in de berm naast het fietspad of op de dijk krijg je eitjes binnen van spoelwormen.

Je ademt die troep zelfs in.

Hondenpoep is overal een gevaar voor je gezondheid en schadelijk voor het milieu.

Dus.

Ga jij actievoeren en zorg jij dat jouw hondenpoep verhaal ook in de krant komt?

Help jij mee teksten tegen lantaarnpalen plakken om mensen bewust te maken van de viezigheid die ze achterlaten?

Heb jij een hond en laat je de poep achter op speelplaatsen? Dan word je vriendelijk verzocht je hond uit te laten op de daarvoor bestemde plaatsen.

Of speel je zelf graag in de poep?

Heb jij een hond en laat je de poep liggen? Dan word je vriendelijk verzocht je hondendrollen op te ruimen. Bij voorbaat dank! Want ook gewoon op de stoep is hartstikke smerig.

Word lid van mijn YouTube kanaal en abonneer om zo samen en landelijk in opstand te komen tegen hondenpoep!

&

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial